Hoe Bad Bunny X Adidas stilletjes 2021’s heetste sneaker collab

werd als je een seconde neemt om te kijken naar enkele van de 2021’s veel nuttige sneakers op secundaire marktplaatsen zoals StockX, vind je de normale Air Jordan 1 en Dunk brengt ideaal vrij bij het begin. Dit moet voor een persoon geen verrassing zijn dat deze paren altijd behoorlijk gehyped zijn geweest, vooral met het laatste silhouet dat de afgelopen twee of drie jaar ongelooflijk momentum heeft gekregen. Dat gezegd hebbende, er is één samenwerking die dit jaar is gedaald die ook heel rustig naar de top is gekomen, en dat is niemand minder dan het Bad Bunny X Adidas Forum Low “The First Café”.

Hoewel dit op het eerste gezicht misschien een beetje een afwijking lijkt, zul je bij bovendien inspectie merken dat dit eigenlijk deel uitmaakt van een zeer zorgvuldig uitgevoerd plan dat wonderen deed voor het Power Duo – en we zijn hier om te onderzoeken hoe Het infiltreerde met succes de gelederen en werd 2021’s heetste sneaker -samenwerking!

Afbeelding door middel van adidas
Om dingen af ​​te trappen, moeten we in het werkelijke silhouet zelf kijken. Hoewel veel nieuwe sneakerheads de neiging hebben te geloven dat het forum Adidas ‘op de dunk neemt, is het eigenlijk andersom. Zie je, toen het forum voor het eerst terugkwam in 1984, werd het heel snel een van de veel populaire modellen van basketbal. Met een hoge bovenste en lage topprofielen om uit te kiezen en een waanzinnig premium constructie en minimalistisch ontwerp, was het vrij dicht bij het beste toen het betrekking had op schoenen op het veld. Het merk Beaverton zag dit en nam het als een kans om hun eigen versie een hele jaar later te maken, en hoewel het niet zo goed werkte, deed het feit dat Michael Jordan rond dezelfde tijd zijn Air Jordan 1 ontketende Help de zaak van de dunk.

In de komende jaren begon de vraag naar beide modellen langzaam maar zeker te dalen, met veel kleuren die we nu zien als “ultra gehyped” hitting -outlets. De Nike SB Dunk Low “Newcastle Brown Ale” werd bijvoorbeeld in 2008 voor £ 40 verkocht. Nu zal die exacte kleur u nu minimaal £ 1000 terugbrengen, die meer dan 1.300% zijn oorspronkelijke verkoopprijs is. Dit maakte allemaal deel uit van het plan van Nike om de dunk te verheffen tot een status van hype die anders was dan alles wat we eerder hadden gezien. Het werven van enkele van de grootste namen van de industrie, zoals Travis Scott en Virgil Abloh, de dunk was onverwacht het must-cop silhouet van het decennium. En net zoals hoe Nike het succes van het forum meer dan vier decennia geleden wil repliceren, wilde Adidas nu hetzelfde doen.

Dus, wat is de eerste? Ik denk dat je het forum opnieuw zou kunnen introduceren met een paar kleuren om te beginnen en de komende maanden langzaam honderden en honderden te introduceren. Hoewel deze methode een beetje werkte voor de NMD en de ultra verbetering in het begin, daalde de populariteit rond deze modellen na een jaar of twee massaal, en het bedrijf Herzogenaurach wilde dit niet opnieuw doornemen. In plaats daarvan namen ze een beslissing om een ​​veel meer berekende aanpak te volgen.

Hoewel ze eerder een partnerschap met Beyoncé’s Ivy Park een paar jaar geleden hadden ontketend, zouden ze voor hun volgende grote forum samen een veel grotere nadruk leggen op glamoureuze materialen, een vernieuwd ontwerp en een memorabel verhaal. Rekrutering van Puerto Ricaanse rapper Bad Bunny, deze schoen werd op de markt gebracht in de richting van een millennial en Gen Z -menigte die veel meer met zijn muziek vibde. Oudere kunstenaars zoals Kanye West en Pharrell Williams zouden wonderen hebben gedaan voor de basketbalschoen, maar deze specifieke release had een nieuw paar ogen nodig die nog nooit eerder een samenwerking van deze omvang had onderhouden. Terwijl de Reggaeton -ster in 2020 samenwerkte met Crocs voor een aantal klassieke klompen, was dit een heel ander balspel – woordspeling bedoeld.

Afbeelding door middel van adidas
Doordrenkt met elementen die zijn cultuur, muziek en persoonlijke stijl vertegenwoordigen, “het eerste café” had geen enorm lanceerfeest of een grote fanfare-gevulde release, in plaats daarvan werd het stilletjes geplaag Is van zijn 2020 -album El último Excursion del Mundo. Dit was helemaal terug in november vorig jaar, en het zou de laatste keer zijn dat we de schoen zelfs zouden zien tot de officiële onthulling vijf maanden later. Er was geen persconferentie, geen lookbook en geen aftellenvideo, er was alleen de kracht van sociale media.

Het ding dat me wanneer over ‘het eerste café’ brengt, is de inspiratie. Terwijl andere medewerkers hulde brengen aan de meest pretentieuze dingen ter wereld, zocht Bad Bunny naar heel wat zijn creatieve energie ‘s ochtends laat stromen: die vitale eerste kopje koffie. Geschilderd in een selectie van cafeïne bruine tinten, is zijn forum gemaakt van een deel van de zachtste suède die bij de mens bekend is. Extra comfortabele opgeblazen omhulsels brengen eerbetoon aan de basketbalwortels van het model, maar de achtbaangesp en vervangbare tong laat zien dat dit ook een modestuk is. Daarover gesproken, de klassieke Adidas -branding is vervangen door het kenmerkende oogmotief van de crooner, terwijl de SVallen zijn fijn geborduurd met “Yo Visto Así” – verwijzend naar het nummer waar we deze schoen voor het eerst zagen.

Toen “The First Café” eindelijk een week later daalde, was het puur bloedbad. Letterlijk uitverkocht in seconden op de ADIDAS bevestigde App, was Hype op een recordhoogte voor deze samenwerking. Degenen die een paar wilden, konden niet eens de grootte toevoegen die ze wilden wagen, en voordat je het wist, werden ze op marktplaatsen zoals StockX voor gekke hoeveelheden geld weggegooid. We hadden in jaren niet een samenwerking van de drie strepen uitverkocht. De laatste keer dat zoiets gebeurde, zou waarschijnlijk het Yeezy Implicte 350 V2 “Black Friday” -pakket zijn dat in 2016 helemaal landde.

Met de druppel van het “paasei” en een “drievoudige zwart” paar om de hoek, blijven de prijzen stijgen voor het slechte Bunny X Adidas Collab. Zou dit het begin kunnen zijn van iets geweldigs? Is hij de volgende grote naam om op te letten? Hoewel we zeker geen antwoorden hebben voor een van deze vragen, is één ding absoluut zeker:

Het Adidas Forum is terug, schat, en het gaat nergens, altijd snel.

Afbeelding door middel van adidas

Leave a Reply

Your email address will not be published.